5 Temmuz 2021, Pazartesi
Küresel Çip Krizi

Covid 19 salgını ile üretimde başlayan yavaşlama küresel çip krizine neden oldu. Kriz birçok sektörde üretimi neredeyse durma noktasına getirdi. Otomobilden bilgisayara, buzdolabından cep telefonuna günlük hayatta kullandığımız bir çok üründe kullanılan mikroçipler aynı zamanda led ekran üretiminin ana malzemesi olan led paneller, led kontrol kartları ve led adaptörlerde de kullanılmaktadır. Çip fabrikalarında üretimin yavaşlaması arz talep dengesini bozmuş oldu.

Küresel Çip Krizi

Covid 19 salgını ile beraber üretimde başlayan yavaşlama küresel çip krizine neden oldu. Kriz birçok sektörde üretimi neredeyse durma noktasına getirdi. Otomobilden bilgisayara, buzdolabından cep telefonuna günlük hayatta kullandığımız bir çok üründe kullanılan mikroçipler aynı zamanda led ekran üretiminin ana malzemesi olan led paneller, led kontrol kartları ve led adaptörlerde de kullanılmaktadır. Çip üreten fabrikalarda üretimin yavaşlaması elektronik sektöründe de üretimin yavaşlamasını tetikleyerek arz talep dengesini bozmuş oldu.

Açık hava reklamcılığının yeni nesil ürünü olan led tabela ve led ekranlarda kullanılan led panellerin üretiminin çip krizine bağlı olarak yavaşlaması hatta durma noktasına gelmesi ürün maliyetlerini arttırarak fiyatların yükselmesine neden olmuştur. Ledtabela.Net olarak stoklu çalışmamız ve tedarik zincirimizin güçlü olması nedeniyle ürün arzında müşterilerimize herhangi bir sorun yaşatmamış olmakla beraber artan maliyetleri de en makul şekilde fiyatlarımıza yansıtarak krizin etkisini en aza indirmeye çalışıyoruz.