11 Ekim 2020, Pazar
Kayan Yazı ve Led Tabela Adaptörleri

Kayan yazı tabelaları ve led ekranlarda kullanılan led paneller 5 volt ile çalışmaktadır. Şebeke elektriğinin 5 volta dönüştürülmesi için adaptör kullanılmaktadır. 220 Volt elektriği led tabelalarda kullanılan adaptörlere giriş yaparak 5 volta dönüştürülür. Led panellerin üzerindeki ledlere, ışık gücüne ve tek renk led panel veya rgb panel olmasına göre çektikleri amper farklıdır. Tek renk paneller daha az amper ile çalışabilirken Rgb led paneller daha fazla amper çekmektedir.

Kayan Yazı ve Led Tabela Adaptörleri

Kayan yazı tabelaları ve led ekranlarda kullanılan led paneller 5 volt ile çalışmaktadır. Şebekenin 220 Volt elektriği led tabelalarda kullanılan adaptörlere giriş yaparak 5 volta dönüştürülür. Ancak led panellerin üzerindeki ledlere, ışık gücüne ve tek renk led panel veya rgb panel olmasına göre çektikleri amper farklıdır. Tek renk paneller daha az amper ile çalışabilirken Rgb led paneller daha fazla amper çekmektedir.

Tek renk led panellerde her panelin maksimumda 5 amper çektiği hesaplanmaktadır. Örneğin tek renk panellerle yapılan 8 panelli bir kayan yazı tabelada 1 adet 5 volt 40 amper adaptör kullanılması idealdir. Veya 12 tek renk led panelden oluşan kayan yazı led tabelaya 5 volt 60 amper kullanılmaktadır. 

Rgb kayan yazı veya Rgb led ekranlarda led panellerin çektikleri akım panelin pikseline göre değişmektedir. P10 Rgb led panellerle yapılacak led ekranın m² 'de çekeceği akım P5 led panel ile yapılacak led ekranın m² 'de çekeceği akım ile aynı olmayacaktır. Ve ya 16 x 32 cm ölçülerinde ki P6.67 Led panel 19.2 x 19.2 cm ölçülerinde ki P6 led panelden farklı akım çekmektedir. Rgb Ekranlarda panellerin fazla akım çekmesi nedeniyle daha az adaptör kullanılması ve kablolamanın daha az olması için özellikle 5 volt 60 amper kullanılmaktadır. Ayrıca 5 Volt 60 Amper adaptörler fanlı oldukları için soğutma sistemleri 5 Volt 40 ampere göre daha iyidir.

Kayan yazı tabelalar veya led ekranlarda kullanılan adaptörlerin iyi seçilmesi adaptörün gerçek değerini vermesi oldukça önemlidir. Adaptörlerin kullanılan led panellere göre hesaplanması gerekirse fazla kullanılarak tölerans bırakılması ve yeteri kadar kullanılması yapılacak olan led ekranın ömrünü uzatacağı gibi arıza oranını da azaltacaktır.

Üretici bir firma olarak bu ve benzeri sorunlarla karşılaşmamak için uygulama yaptığımız tüm kayan yazı led tabelalara ve led ekranlara ithal ettiğimiz CZCL marka adaptör kullanmaktayız. 5 Volt adaptörleri incelemek için aşağıda ki linklerden ilgili sayfalara erişebilirsiniz.

5 Volt 20 Amper Adaptörler  https://www.ledtabela.net/urun/43/5-volt-20-amper-adaptor

5 Volt 40 Amper Adaptörler  https://www.ledtabela.net/urun/162/5-volt-40-amper-adaptor

5 volt 60 Amper Adaptörler  https://www.ledtabela.net/urun/163/5-volt-60-amper-adaptor